Lingerie Styling

Lincherie Oosterwolde staat voor een verrassende shopping experience

Lincherie biedt een verrassende shopping experience. Het unieke winkelconcept is ontstaan uit onze liefde voor lingerie en badmode en de wens om onze klanten een exclusieve service, de perfecte pasvorm en een uitstekende kwaliteit te willen bieden. En dat allemaal in een moderne en mooie setting.

Lincherie is er voor elke vrouw, voor alle leeftijden, stijlen en maten. Met oog voor detail en voeling met onze klanten belooft Lincherie: Voor elke vrouw vinden we “the perfect fit”.

Lingerie Styling kenmerken

juiste-maat

De juiste maat

Je beha moet perfect zitten. En comfortabel zijn. Zonder snijdende bandjes, knellende of openvallende cups. Alleen dan komt je boezem écht tot zijn recht. Toch hebben we vaak moeite met de juiste pasmaat. Meer nog: uit onderzoek blijkt dat liefst 70% van de vrouwen een foute behamaat koopt.

model-effect

Het beste model

Grote of kleine borsten. Brede of smalle schouders. Heb je een stel lange benen of ben je eerder klein? Heb je een uitgesproken taille? Een buikje? Mooie rondingen? Elk lichaam is anders. De Lingerie Styling specialiste gaat samen met jou op zoek naar hét setje dat je zelfvertrouwen een boost geeft.

mode

Een modieus setje

Lingerie en mode zijn onafscheidelijk. Een mooi kwalitatief setje is de finishing touch onder elke outfit. Kleur, model, materiaal en snit volgen de nieuwste catwalktrends op de voet. Maar wat draag je onder wat? En in welke tint?

Officieel Lingerie Stylist
De LinCHérie verkoopsters vertellen u vakkundig álles over de collectie, trends, modellen en kleuren, do’s en don’ts. Bovendien geven zij u een persoonlijk stylingadvies. Ze hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Gecombineerd met hun expertise en ervaring, kunnen zij u garanderen dat u het juiste, op maat gesneden advies krijgt.

Hét label voor professioneel lingerie-advies
“Lingerie moet niet gewoon goed, maar perfect zitten. Daarom is advies op maat – en dat mag je letterlijk nemen – zo belangrijk bij de aankoop van lingerie. Het Lingerie Styling label benadrukt het belang van de kwaliteit van het lingerie-advies.”
Ignace Van Doorselaere | CEO Van de Velde
Tjekina Hof, vertelt over Lingerie Styling

Waarom is Lincherie nu zo´n uniek concept in de lingeriesector?
Vooral de persoonlijke aanpak van Lincherie maakt het verschil. In onze boetieks word je geholpen door speciaal opgeleide Lingerie Stylistes. Zij vinden voor elke vrouw, met om het even welke maat én welke stijl, de geknipte bh. Door hun opleiding en ervaring weten ze uit het ruime aanbod in de winkel – meer dan duizend bh’s! – de juiste snit te kiezen. Geen gemakkelijke opgave wanneer je zoiets alleen zou moeten doen. Met de waaier aan merken, modellen en maten zie je door de bomen vaak het bos niet meer. Dat blijkt ook uit de cijfers: zeven op de tien vrouwen dragen vandaag de verkeerde bh-maat.’

Waarom is het zo belangrijk om de juiste maat te dragen?
Als je de verkeerde bh-maat draagt, heeft dat een effect op je volledige look en outfit. Een te kleine bh, een te grote bh of het verkeerde model voor jouw boezem kan je outfit kraken. Schouderbandjes die snijden, een rugpand dat te hoog zit, fronsjes in de cups … Dat voel je niet alleen, je ziet het écht, ook al draag je kleding over de lingerie. Perfect zittende lingerie stroomlijnt je silhouet, geeft je borsten een mooie vorm en maakt je look af. Het geeft je zelfvertrouwen een boost en dat straal je uit. En niet enkel je look vaart wel bij de juiste lingerie, ook voor je gezondheid is het belangrijk dat je bh perfect past. Uit studies blijkt namelijk dat een bh in de foute maat kan zorgen voor rug-, schouder- en nekklachten.

Hoe gaat die persoonlijke begeleiding dan precies in zijn werk?
Je kan de aanpak van onze Lingerie Stylistes een beetje vergelijken met die van een personal shopper. De Lingerie Styliste luistert naar jouw noden en geeft je in de paskamer écht advies op maat. Ze houdt daarbij niet enkel rekening met je lichaamsvorm, maar ook met je smaak en stijl, je huidtint, de gelegenheid waarop je de bh wil dragen, de omstandigheden van je job, … Wie een kantoorjob heeft, zal bijvoorbeeld andere lingerie nodig hebben dan wie lichamelijke arbeid verricht. Lincherie biedt eigenlijk maatwerk in de service. Een stylingsessie met de persoonlijke begeleiding van een Lingerie Styliste kan gemakkelijk een half uur tot drie kwartier duren. En dat alles in een ongedwongen sfeer en aangename omgeving met ruime paskamers en zachte verlichting. Want boven alles blijft lingerie shoppen ook gewoon fun. Me-time of verwennerij voor jezelf …

Kan een bh-maat veranderen in de loop der jaren?
Ja, net zoals je lichaam kan veranderen, kan ook je bh-maat veranderen mettertijd. Een dieet, een zwangerschap, ouder worden, … het heeft allemaal zijn invloed op je boezem. Daarom maak je er het best een gewoonte van om jaarlijks een lingerie styling te plannen. Wist je trouwens dat je de stylingsessie ook op voorhand kan vastleggen en een afspraak kan maken in onze shops? Héél handig, want zo ben je zeker dat je in alle rust een passessie op maat kan doen.

Speelt het model van de bh ook een rol bij de zoektocht naar de perfecte lingerie?
Absoluut. Een passessie begint met de zoektocht naar de juiste maat. Maar onze Lingerie Stylistes kijken ook verder. Er bestaan heel wat verschillende modellen en niet elk model past bij elk type boezem of bij elke gelegenheid. Zoek je een model om dagelijks te dragen of gaat het om een bh voor een speciale gelegenheid? Heb jij een actieve job met veel beweging of zit je meestal aan een bureau? Draag je vooral aansluitende T-shirts of kies je meestal voor losse topjes? Verkies je een model met diep décolleté of heb je liever een model dat je borst helemaal omvat? Bij Lincherie gaan we écht een gesprek aan om te weten wat onze klant wil en aan welke noden de lingerie moet voldoen. Alleen zo kunnen we een model op maat adviseren. En uiteraard hoort daar ook een perfect passend slipje in een model en stijl naar jouw smaak bij.

Moet je lingerie aanpassen aan de gelegenheid?
Ja. Elke vrouw neemt gedurende de week immers verschillende rollen op zich: die van moeder, geliefde, werknemer, sporter … Voor die verschillende rollen en momenten van de dag is er een passende bh. Een glad setje, een bh met diep decolleté, een sportbh … Als we weten voor welke gelegenheid jij een geschikte bh zoekt, kunnen we gericht advies geven over het juiste model in de gepaste kleur. Als je lingerie bij een bepaalde outfit zoekt, breng dan de outfit mee naar de winkel. Wij zoeken dan een setje dat perfect past bij je kleding.

Waarom stem je je lingerie het best af op je kleding?
Net zoals schoenen een outfit kunnen maken of kraken, kan ook lingerie het succes van een look bepalen. Onze Lingerie Stylistes weten perfect welke modellen je outfit af maken. Onder een T-shirt hoort een gladde bh, onder een bustierjurkje een strapless model, onder een witte jurk een rode of huidskleurige bh … Een sober topje krijgt een extra speelse touch, als er een frivool schouderbandje tevoorschijn komt. Voor elke outfit is er een perfecte match in lingerie. En net zoals je schoenen bij je outfit past, kan je ook het best je lingerie bij je outfit passen. Aarzel dus niet om je jurkje of topje mee te brengen naar onze winkel.

En wat met shapewear? Heeft dat ook een plaats bij Lingerie Styling?
Zeker. De perfecte lingerie benadrukt de troeven van je lichaam en camoufleert de minpuntjes. Lingerie maakt je lichaamsvormen mooier, welke maat je ook hebt. En dat is net waar shapewear zo sterk in is. Shapewear is figuurcorrigerende lingerie: het stroomlijnt je lichaamsvormen en heeft een afslankend effect. Wist je dat je tot een kledingmaat kan verminderen dankzij shapewear? Dat geeft je zelfvertrouwen meteen een boost. Onze Lingerie Stylistes kunnen je adviseren welk type shapewear de troeven van je lichaam het best in de verf zet, en bij welke outfits de shapewear zeker zijn nut heeft.

Heeft Lincherie ook badmode in het aanbod?
Ja uiteraard, en we merken dat Lingerie Styling ook zijn vruchten afwerpt bij de zoektocht naar de perfecte badmode. Net als bij lingerie is ook bij badmode de juiste maat, het juiste model en de passende kleur érg belangrijk om je zelfzeker en goed te voelen op het strand of aan het zwembad. We zorgen er bij Lincherie daarom niet enkel voor dat de cups van je bikini of badpak als gegoten zitten, maar we houden ook het totaalplaatje in ons hoofd. Past de kleur bij je huidtint, is het een flatterend model voor jouw lichaam en past het bij je stijl? Niks wordt aan het toeval over gelaten. Wij willen dat jij straalt op het strand deze zomer.

Hoe zit het met de kwaliteit van de producten bij Lincherie?
Wij selecteren enkel de beste merken. Kwaliteit, pasvorm en mode zijn hierbij de drie belangrijkste criteria. Wist u dat een kwaliteitsbh uit meer dan 40 afzonderlijke deeltjes bestaat? Vergelijk dit met andere, minder kwalitieve merken die vaak slechts een 20-tal onderdeeltjes omvatten en je begrijpt waarom onze lingerie volledige steun en maximaal comfort geeft. Bij ware luxe telt elk detail, is het niet?

Wordt er bij Lingerie Styling ook rekening gehouden met je huidtype?
Ja zeker, onze Lingerie Stylistes zijn opgeleid om, naast het advies over de passende maat, het perfecte model en de stijl, ook raad te geven over kleurtinten passend bij elk huidtype. Bij een koud huidtype passen namelijk andere kleuren dan bij een warme type. Een koud type heeft tinten nodig met een heldere, zilverkleurige ondertoon, terwijl je voor een warm type eerder op zoek gaat naar kleuren met een warme, goudkleurige ondertoon. Dankzij Lingerie Styling weet je precies welk type je bent en welke waaier aan kleuren je het best staat. Als je alleen gaat shoppen, is het vaak een hele uitdaging om te bepalen wat jou staat en wat niet.

VDV-Lincherie:/2015_newStyle/lingerie_stylists/201511_LCH_Lingerie-Styling_02.jpg

Kan je bij Lincherie terecht na borstkanker, als je een prothese-bh nodig hebt?
De rode draad in onze aanpak is service op maat, en ook voor dames die kampen met borstkanker blijft dit geen loos begrip. We willen dat vrouwen zich goed voelen door het dragen van de juiste lingerie, dat ze meer zelfvertrouwen krijgen, trots zijn op hun lichaam en dat ook uitstralen. Net daarom zijn onze Lingerie Stylistes ook opgeleid om vrouwen die een strijd voeren of voerden tegen borstkanker, te helpen aan de mooiste lingerie op maat van hun noden. Wij kunnen onze modellen aanpassen voor protheses. Er is geen enkele reden om de modieuze snitten en hippe kleuren dus links te laten liggen. Bovendien werkt Lincherie ook samen met de ‘Beautiful After Breastcancer’-organisatie, die als missie heeft om vrouwen weer een goed gevoel over hun lichaam te geven, ook na borstkanker. En dat is ook precies de ambitie van Lincherie.

Komen er ook mannen bij jullie over de vloer?
Uiteraard! We krijgen veel mannen over de vloer die hun vrouw of geliefde willen verrassen met een mooie lingerie-set. We helpen de mannen in hun keuze naar de perfecte set, we tonen hen waarop ze moeten letten, geven hen tips en raden hen aan om even goed in de lingerielade van hun vrouw te kijken voor ze naar de winkel komen zodat we weten van welke stijlen en kleuren de dame in kwestie houdt. Uiteraard hebben we ook cadeaubonnen, hét eindejaar- of Valentijngeschenk bij uitstek! Met zo’n cadeaubon krijgt de dame een uitgebreide styling en gaan we samen met hen op zoek naar de perfecte lingerie-set. En geef toe, welke dame wil niet verwend worden met een luxe-lingerie set?

Is er nog één tip die je vrouwen kan meegeven?
Durf je lingerie eens op een andere manier te bekijken. Lingerie is niet enkel functioneel omdat ze zorgt voor een goede ondersteuning van je boezem. Het is ook een accessoire om je look helemaal af te maken. Tegelijk de basis én de kers op de taart van je outfit dus. Perfect passende lingerie stroomlijnt je figuur en geeft je zelfvertrouwen en uitstraling een boost. Net zoals je je schoenen afstemt op je outfit, loont het dus ook de moeite om op zoek te gaan naar de perfecte lingerie match voor elke look en gelegenheid. Onze Lingerie Stylistes helpen je graag om de perfecte lingerielade op maat van jouw leven, werk en stijl samen te stellen.’