Wasadvies voor uw lingerie

Wastips voor lingerie

Lingerie die je in de wasmachine wast, kan je het beste in een waszakje doen. Op deze wijze zal je langer plezier hebben van je lingerie en kan deze tijdens het wassen geen schade aanrichten bij andere kleding. Kijk altijd in het etiket voor de symbolen alvorens je de foundation wast. Voorgevormde beha’s en beha’s met opvulling kan je het beste met de hand wassen, de beha blijft mooi in vorm en gaat langer mee. Je kan beha’s zo vaak wassen als wenselijk. Elasthan zorg ervoor dat een beha zijn elasticiteit behoudt, mits goed schoon gehouden.

zomer-lingerielade

Was- en onderhoudstips voor uw badkleding

Met een goede behandeling blijft uw badmode langer vormvast. Chloor, transpiratie en cosmetica (zonnebrandproducten en shampoo) zijn agressieve stoffen voor de elastische vezels in uw badmode. Spoel daarom uw badkleding na iedere draagbeurt direct uit in schoon water en was deze zo snel mogelijk met wat fijnwasmiddel. Wring badkleding nooit uit!

De massagedouches in een whirlpool zijn taboe. De combinatie van chloor en de waterdruk tast de vezels en de kleuren aan. Zon en verwarming maken de elastische vezels zwakker. Vermijd overmatige blootstelling en doe uw badmode nooit in de droger. Berg uw badkleding pas op wanneer het helemaal droog is. Pas op: bij contact met ruwe oppervlakken of glijbanen kan uw badkleding gaan pillen.

Een waszakje beschermt uw tere producten tegen het geweld van de wasmachine. Een kleine aanschaf die duidelijk het plezier van uw aankoop verlengt. Bij uw LinCHériewinkel kunt u terecht voor een waszakje.

wassymbolen